Prenumerera på nyheter med RSS Prenumerera på nyheter med RSS
  • 38 miljoner kronor till Strängnäs stifts kyrkor

Reparation av koppartak, putsarbete på kyrktorn och konservering av altarskåp – det är några av de arbeten som behöver utföras på och vid kyrkomiljöer i Strängnäs stift. Sammanlagt delas 37 924 000 kronor ut i kyrkoantikvarisk ersättning för 2015 till projekt i Sörmland, Närke och Stockholms län enligt beslut i stiftsstyrelsen. Detta under förutsättning att riksdagen beviljar kyrkoantikvarisk ersättning i förväntad omfattning.

Publicerad  2014-09-17 08:44 av  knet\mirarreb
  • Att lära av varandra - religionsdialog i praktiken

Ett öppet gott samhälle förutsätter en ökad förståelse av både kulturer och religioner. Linköpings och Strängnäs stift arrangerar den 22-24 september gemensamt en kurs i interreligiöst arbete.

Publicerad  2014-09-12 13:16 av  knet\mirarreb
  • Världsveckan för fred i Palestina och Israel

Den 21-27 september är det Världsveckan för fred i Palestina och Israel. Varje år uppmanar Kyrkornas Världsråd och PIEF, Palestine Israel Ecumenical Forum, församlingar, föreningar och troende människor att genom andakt, bön, utbildning och opinionsbildning verka för ett slut på den illegala israeliska ockupationen av Palestina

Publicerad  2014-09-12 10:54 av  knet\mirarreb
  • Seminariedag startskott för nytt pilgrimscentrum

På lördag, den 13 september, arrangerar Viby församling och Strängnäs stift en seminariedag i det nya pilgrimscentret i Viby Gamla Prästgård.

Publicerad  2014-09-09 14:07 av  knet\mirarreb
  • Vi söker två nya stiftspedagoger

En stiftspedagog för rekrytering och fortbildning med tjänsteställe Strängnäs och en stiftspedagog med fokus på ideella samt barn och familj med tjänsteställe på Stiftsgården Stjärnholm.

Publicerad  2014-08-29 11:39 av  knet\piaander
  • Pim och Markus reser på stiftets uppdrag

- Vi är båda i en formbar ålder, 20 år, och självklart kommer vi att påverkas av den här resan. Andra som varit ute pratar om ett före och ett efter. Det säger Pim Karlström från Grödinge församling, som den 7 september reser till Brasilien för att vara där tre månader på uppdrag av Svenska kyrkan och Strängnäs stift.

Publicerad  2014-08-28 09:18 av  knet\mirarreb
  • Studiestipendier att söka

Stiftelsen för studerande bildades 1984 av flera äldre donationsfonder med något varierande önskemål om utdelning. Många av fonderna är skänkta av präster som vill möjliggöra för prästbarn att studera. Därför ska hälften av avkastningen utdelas till prästbarn.

Publicerad  2014-08-15 09:09 av  knet\piaander
  • Finska praktikanter lär känna Strängnäs stift

Under åtta sommarveckor har Noora Suomalainen och Markus Kallatsa från Finland gjort praktik i Svenska kyrkan. De har deltagit i det sverigefinska arbetet i Eskilstuna och Torshälla församling.

Publicerad  2014-07-31 11:28 av  knet\mirarreb
  • Kyrkan kräver stopp för våld i och omkring Gaza

Flera av Svenska kyrkans internationella samarbetsparter vädjar om ett stopp på det blodiga kriget mellan Israel och Gaza. Munib Younan, biskop i den evangeliska lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet (ELCJHL) samt ordförande i Lutherska Världsförbundet, kräver i ett uttalande omedelbart stopp för den pågående våldsupptrappningen.

Publicerad  2014-07-29 10:57 av  knet\mirarreb
  • Välkommen till Svenska kyrkans nya ärkebiskop

På söndagen 15 juni installerades Svenska kyrkans första kvinnliga ärkebiskop Antje Jackelén.

Publicerad  2014-06-17 09:23 av  knet\piaander
1 2 3 4 5  ...