Prenumerera på nyheter med RSS Prenumerera på nyheter med RSS
  • Brita Wennsten ny prost i Kumla och Asker kontrakt

Biskop Hans-Erik Nordin har utsett Brita Wennsten, kyrkoherde i Kvismare församling, till ny kontraktsprost i Kumla och Askers kontrakt.

Publicerad  2014-10-07 15:46 av  knet\mirarreb
  • Teologifestivalen 2015 - dags att anmäla sig

Strängnäs stift är en av arrangörerna till Teologifestivalen 2015 med tema "Se, jag gör allting nytt". Festivalen är en unik mötesplats för alla som är nyfikna på det teologiska samtalet. Utgångspunkten är att vi alla är teologer. Anmälan före den 15 oktober ger ett lägre pris.

Publicerad  2014-10-02 13:25 av  knet\piaander
  • Biskop Hans-Erik Nordin besöker Flen, Helgesta-Hyltinge församling

På tisdag och onsdag, 30/9– 1/10, besöker biskop Hans-Erik Nordin Flen, Helgesta-Hyltinge församling. Programmet rymmer bland annat besök på Flens kommun, i Flens moské och studiebesök hos Jurss. Alla Flensbor välkomnas också till ett offentligt samtal med rubriken ”Se människan”.

Publicerad  2014-09-25 09:26 av  knet\piaander
  • 38 miljoner kronor till Strängnäs stifts kyrkor

Reparation av koppartak, putsarbete på kyrktorn och konservering av altarskåp – det är några av de arbeten som behöver utföras på och vid kyrkomiljöer i Strängnäs stift. Sammanlagt delas 37 924 000 kronor ut i kyrkoantikvarisk ersättning för 2015 till projekt i Sörmland, Närke och Stockholms län enligt beslut i stiftsstyrelsen.

Publicerad  2014-09-17 08:44 av  knet\piaander
  • Seminariedag startskott för nytt pilgrimscentrum

På lördag, den 13 september, arrangerar Viby församling och Strängnäs stift en seminariedag i det nya pilgrimscentret i Viby Gamla Prästgård.

Publicerad  2014-09-09 14:07 av  knet\mirarreb
  • Pim och Markus reser på stiftets uppdrag

- Vi är båda i en formbar ålder, 20 år, och självklart kommer vi att påverkas av den här resan. Andra som varit ute pratar om ett före och ett efter. Det säger Pim Karlström från Grödinge församling, som den 7 september reser till Brasilien för att vara där tre månader på uppdrag av Svenska kyrkan och Strängnäs stift.

Publicerad  2014-08-28 09:18 av  knet\mirarreb
  • Finska praktikanter lär känna Strängnäs stift

Under åtta sommarveckor har Noora Suomalainen och Markus Kallatsa från Finland gjort praktik i Svenska kyrkan. De har deltagit i det sverigefinska arbetet i Eskilstuna och Torshälla församling.

Publicerad  2014-07-31 11:28 av  knet\mirarreb
  • Kyrkan kräver stopp för våld i och omkring Gaza

Flera av Svenska kyrkans internationella samarbetsparter vädjar om ett stopp på det blodiga kriget mellan Israel och Gaza. Munib Younan, biskop i den evangeliska lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet (ELCJHL) samt ordförande i Lutherska Världsförbundet, kräver i ett uttalande omedelbart stopp för den pågående våldsupptrappningen.

Publicerad  2014-07-29 10:57 av  knet\mirarreb
  • Välkommen till Svenska kyrkans nya ärkebiskop

På söndagen 15 juni installerades Svenska kyrkans första kvinnliga ärkebiskop Antje Jackelén.

Publicerad  2014-06-17 09:23 av  knet\piaander
  • Om överväganden innan en kyrka tas ur bruk

Nu finns vägledande riktlinjer för kyrkoråd där frågan väcks om att eventuellt ta en kyrka ut bruk. En sådan åtgärd ska föregås av en ordentlig utredning.

Publicerad  2014-06-12 15:47 av  knet\mirarreb
1 2 3 4 5  ...