Prenumerera på nyheter med RSS Prenumerera på nyheter med RSS
  • Studiestipendier att söka

Stiftelsen för studerande bildades 1984 av flera äldre donationsfonder med något varierande önskemål om utdelning. Många av fonderna är skänkta av präster som vill möjliggöra för prästbarn att studera. Därför ska hälften av avkastningen utdelas till prästbarn.

Publicerad  2014-08-15 09:09 av  knet\piaander
  • Våra medmänniskor behöver vårt stöd!

Ge ditt stöd nu! På Svenska kyrkans webbplats, www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete, eller genom en sms-gåva. Läs här hur du enkelt kan bidra!

Publicerad  2014-08-15 08:33 av  knet\piaander
  • Finska praktikanter lär känna Strängnäs stift

Under åtta sommarveckor har Noora Suomalainen och Markus Kallatsa från Finland gjort praktik i Svenska kyrkan. De har deltagit i det sverigefinska arbetet i Eskilstuna och Torshälla församling.

Publicerad  2014-07-31 11:28 av  knet\mirarreb
  • Kyrkan kräver stopp för våld i och omkring Gaza

Flera av Svenska kyrkans internationella samarbetsparter vädjar om ett stopp på det blodiga kriget mellan Israel och Gaza. Munib Younan, biskop i den evangeliska lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet (ELCJHL) samt ordförande i Lutherska Världsförbundet, kräver i ett uttalande omedelbart stopp för den pågående våldsupptrappningen.

Publicerad  2014-07-29 10:57 av  knet\mirarreb
  • Anmäl dig konfirmationsläger!

Konfirmationsläger på Stiftsgården Stjärnholm har en lång och härlig historik. Sommaren 2015 är det dax igen. Läs mer och anmäl dig nu!

Publicerad  2014-07-02 13:16 av  knet\piaander
  • Välkommen till Svenska kyrkans nya ärkebiskop

På söndagen 15 juni installerades Svenska kyrkans första kvinnliga ärkebiskop Antje Jackelén.

Publicerad  2014-06-17 09:23 av  knet\piaander
  • Om överväganden innan en kyrka tas ur bruk

Nu finns vägledande riktlinjer för kyrkoråd där frågan väcks om att eventuellt ta en kyrka ut bruk. En sådan åtgärd ska föregås av en ordentlig utredning.

Publicerad  2014-06-12 15:47 av  knet\mirarreb
  • Biskopsval i Strängnäs stift våren 2015

Biskop Hans-Erik Nordin går i pension nästa sommar. Det blir gudstjänst med stavnedläggning lördagen den 29 augusti 2015 i Strängnäs domkyrka. Det betyder att en ny biskop ska väljas och stiftsstyrelsen har nu beslutat om tidplan för valprocessen.

Publicerad  2014-06-11 15:18 av  knet\mirarreb
  • Sex nya präster och två nya diakoner i Strängnäs stift

Den 8 juni vigde biskop Hans-Erik Nordin sex nya präster och två diakoner till tjänst i Svenska kyrkan och Strängnäs stift. Vigningen skedde i domkyrkan och biskopen assisterades av domprost Johan Dalman och diakon Katrin Palmer.

Publicerad  2014-06-08 13:45 av  knet\mirarreb
  • Gemensam bön inför pingsten

När människor ber samma bön till den helige Ande skapas en atmosfär där människor får ta emot det goda och godta varandra och där språkliga och kulturella gränser suddas ut.

Publicerad  2014-06-02 08:29 av  knet\piaander
1 2 3 4 5  ...