Prenumerera på nyheter med RSS Prenumerera på nyheter med RSS
  • Längtan efter ljus i ett kompakt mörker

Biskop Hans-Erik Nordin skriver kort inför advent.

Publicerad  2014-11-27 10:00 av  knet\piaander
  • "De vackraste julsångerna"

Finska och svenska samsas sida vid sida i samma sånghäfte. De vackraste julsångerna är en del av Svenska kyrkans julkampanj, som i år har temat "Låt fler få fylla fem". Bidra till nästa års häfte genom att skicka oss julbilder!

Publicerad  2014-11-20 09:18 av  knet\piaander
  • Det hände på kyrkomötet

Årets kyrkomöte är slut. Mötet tog beslut om bland annat en kyrklig barnportal på nätet och stöd till församlingarnas arbete med flyktingar.

Publicerad  2014-11-20 09:11 av  knet\piaander
  • Erkännandet av Palestina viktigt steg

Den svenska regeringens erkännande av Palestina kan vara ett viktigt steg för att få igång fredsprocessen och en tvåstatslösning, men tiden håller på att rinna ut. Regeringens beslut är i linje med det beslut som Svenska kyrkans kyrkomöte fattade för två år sedan. Det säger biskop Hans-Erik Nordin, Strängnäs stift.

Publicerad  2014-10-30 16:45 av  knet\mirarreb
  • Nytt nummer ute - Händer i kyrkan

Här kan du läsa tidningen Händer i Kyrkan som ger information till teckenspråkiga i Svenska kyrkan.

Publicerad  2014-10-30 09:15 av  knet\piaander
  • Ny stiftsgårdschef på Stjärnholm

Mikael Hirsch är ny chef på stiftsgården Stjärnholm. Han tillträder officiellt den 15 november.

Publicerad  2014-10-28 10:11 av  knet\piaander
  • Ekumeniskt och internationellt på stiftsgården

På måndag och tisdag samlas ett 90-tal deltagare till en konferens om lärande i ett ekumeniskt och internationellt perspektiv. "Dela tro - Dela liv" på Stiftsgården Stjärnholm.

Publicerad  2014-10-22 13:08 av  knet\piaander
  • Brita Wennsten ny prost i Kumla och Asker kontrakt

Biskop Hans-Erik Nordin har utsett Brita Wennsten, kyrkoherde i Kvismare församling, till ny kontraktsprost i Kumla och Askers kontrakt.

Publicerad  2014-10-07 15:46 av  knet\mirarreb
  • Teologifestivalen 2015 - dags att anmäla sig

Strängnäs stift är en av arrangörerna till Teologifestivalen 2015 med tema "Se, jag gör allting nytt". Festivalen är en unik mötesplats för alla som är nyfikna på det teologiska samtalet. Utgångspunkten är att vi alla är teologer. Anmälan före den 15 oktober ger ett lägre pris.

Publicerad  2014-10-02 13:25 av  knet\piaander
  • Biskop Hans-Erik Nordin besöker Flen, Helgesta-Hyltinge församling

På tisdag och onsdag, 30/9– 1/10, besöker biskop Hans-Erik Nordin Flen, Helgesta-Hyltinge församling. Programmet rymmer bland annat besök på Flens kommun, i Flens moské och studiebesök hos Jurss. Alla Flensbor välkomnas också till ett offentligt samtal med rubriken ”Se människan”.

Publicerad  2014-09-25 09:26 av  knet\piaander
1 2 3 4 5  ...