Prenumerera på nyheter med RSS Prenumerera på nyheter med RSS
  • Erkännandet av Palestina viktigt steg

Den svenska regeringens erkännande av Palestina kan vara ett viktigt steg för att få igång fredsprocessen och en tvåstatslösning, men tiden håller på att rinna ut. Regeringens beslut är i linje med det beslut som Svenska kyrkans kyrkomöte fattade för två år sedan. Det säger biskop Hans-Erik Nordin, Strängnäs stift.

Publicerad  2014-10-30 16:45 av  knet\mirarreb
  • Nytt nummer ute - Händer i kyrkan

Här kan du läsa tidningen Händer i Kyrkan som ger information till teckenspråkiga i Svenska kyrkan.

Publicerad  2014-10-30 09:15 av  knet\piaander
  • Ny stiftsgårdschef på Stjärnholm

Mikael Hirsch är ny chef på stiftsgården Stjärnholm. Han tillträder officiellt den 15 november.

Publicerad  2014-10-28 10:11 av  knet\piaander
  • Allhelgonahelgen är full av ljus

Allhelgonahelgen har blivit en av de största helgerna, då många människor i alla åldrar besöker kyrkor och kyrkogårdar för att tända ljus för avlidna anhöriga eller vänner. Är du för långt borta? Nu kan du även tända ljus på webben.

Publicerad  2014-10-28 08:00 av  knet\piaander
  • Ekumeniskt och internationellt på stiftsgården

På måndag och tisdag samlas ett 90-tal deltagare till en konferens om lärande i ett ekumeniskt och internationellt perspektiv. "Dela tro - Dela liv" på Stiftsgården Stjärnholm.

Publicerad  2014-10-22 13:08 av  knet\piaander
  • Brita Wennsten ny prost i Kumla och Asker kontrakt

Biskop Hans-Erik Nordin har utsett Brita Wennsten, kyrkoherde i Kvismare församling, till ny kontraktsprost i Kumla och Askers kontrakt.

Publicerad  2014-10-07 15:46 av  knet\mirarreb
  • Teologifestivalen 2015 - dags att anmäla sig

Strängnäs stift är en av arrangörerna till Teologifestivalen 2015 med tema "Se, jag gör allting nytt". Festivalen är en unik mötesplats för alla som är nyfikna på det teologiska samtalet. Utgångspunkten är att vi alla är teologer. Anmälan före den 15 oktober ger ett lägre pris.

Publicerad  2014-10-02 13:25 av  knet\piaander
  • Biskop Hans-Erik Nordin besöker Flen, Helgesta-Hyltinge församling

På tisdag och onsdag, 30/9– 1/10, besöker biskop Hans-Erik Nordin Flen, Helgesta-Hyltinge församling. Programmet rymmer bland annat besök på Flens kommun, i Flens moské och studiebesök hos Jurss. Alla Flensbor välkomnas också till ett offentligt samtal med rubriken ”Se människan”.

Publicerad  2014-09-25 09:26 av  knet\piaander
  • 38 miljoner kronor till Strängnäs stifts kyrkor

Reparation av koppartak, putsarbete på kyrktorn och konservering av altarskåp – det är några av de arbeten som behöver utföras på och vid kyrkomiljöer i Strängnäs stift. Sammanlagt delas 37 924 000 kronor ut i kyrkoantikvarisk ersättning för 2015 till projekt i Sörmland, Närke och Stockholms län enligt beslut i stiftsstyrelsen.

Publicerad  2014-09-17 08:44 av  knet\piaander
  • Seminariedag startskott för nytt pilgrimscentrum

På lördag, den 13 september, arrangerar Viby församling och Strängnäs stift en seminariedag i det nya pilgrimscentret i Viby Gamla Prästgård.

Publicerad  2014-09-09 14:07 av  knet\mirarreb
1 2 3 4 5  ...