Prenumerera på nyheter med RSS Prenumerera på nyheter med RSS
  • Förbönsgudstjänst för kristna i Mellanöstern

På söndag, den 24 april, medverkar biskop Johan Dalman vid en gudstjänst i domkyrkan med förbön för de kristna i Mellanöstern. I förbönsgudstjänsten ”När en lem lider…” medverkar personer från Armenien, Irak och Syrien.

Publicerad  2016-04-21 12:51 av  knet\mirarreb
  • Sök medel nu till arbetet med asylsökande och flyktingar under 2016

Församlingar eller pastorat som under 2016 vill initiera eller utveckla arbete med asylsökande och flyktingar kan nu söka medel från nationell nivå. Ansökningarna hanteras av respektive stift och Strängnäs stift har fått tre miljoner kronor att fördela.

Publicerad  2016-04-18 12:46 av  knet\mirarreb
  • Visitationshögmässa i Lunda kyrka

På söndag, den 24 april, leder biskop Johan Dalman högmässan i Lunda kyrka. Det är avslutningen på biskopsvisitationen i Kiladalens församling.

Publicerad  2016-04-18 12:25 av  knet\mirarreb
  • Ärkebiskop Ephraim från Filippinerna på kort besök i Strängnäs

Ärkebiskop Ephraim S. Fajutagana i den oberoende Filippinska kyrkan IFI kommer på ett kort besök till Strängnäs tisdagen den 12 april.

Publicerad  2016-04-11 14:25 av  knet\mirarreb
  • El Salvadors ambassadör deltar i minneshögtid i Strängnäs domkyrka

På onsdag, den 23 mars, deltar El Salvadors ambassadör Anita Escher Echeverria vid en minneshögtid i Strängnäs domkyrka för Oscar Romero, El Salvadors tidigare ärkebiskop. Romero, en av de främsta företrädarna för latinamerikansk befrielseteologi, mördades den 24 mars 1980. Högtiden äger rum i Martyrernas kapell med början kl 12.00.

Publicerad  2016-03-21 11:56 av  knet\mirarreb
  • Nya kyrkoherdar i Glanshammar, Björkvik och Mellösa

Söndagen den 13 mars leder biskop Johan Dalman en mottagningsmässa för Josephine Cummings, ny kyrkoherde i Glanshammars församling. Biskopen välkomnade i söndags nya kyrkoherdar i Björkviks församling och Mellösa församling.

Publicerad  2016-03-10 13:03 av  knet\mirarreb
  • Tidsresa för konfirmander ger nya perspektiv

Flera församlingar i Strängnäs stift tar nu hjälp av historien för att prata om dagsaktuella frågor. Under en tidsresa i det lokala kyrkorummet får konfirmander smaka mat från tiden då kyrkan byggdes, bära tidstypiska kläder och fundera på hur människor levde och vad de trodde på.

Publicerad  2016-02-29 11:00 av  knet\piaander
  • Jourhavande präst fyller 60 år

Är det verkligen någon som vill prata med en präst idag? Ja, sedan 2008 har antalet samtal till jourhavande präst ökat med 69 procent. Det är värt att uppmärksamma nu när jourhavande präst fyller 60 år.

Publicerad  2016-02-03 16:26 av  knet\piaander
  • Ny kontraktsprost välkomnas i Rekarne kontrakt

På onsdag, den 3 februari, sker mottagande av ny kontraktsprost i Strängnäs stift. Biskop Johan Dalman välkomnar Pernilla Parenmalm, kyrkoherde i Torshälla församling, till kontraktsprost i Rekarne kontrakt.

Publicerad  2016-02-01 15:57 av  knet\mirarreb
  • Nya kyrkoherdar välkomnades

Söndagen den 31 januari mottogs två nya kyrkoherdar i Strängnäs stift. Biskop Johan Dalman välkomnade Jimmy Åkerfeldt till kyrkoherde i Lerbäck-Snavlunda pastorat och Jan Wallgren till kyrkoherde i Bodarne pastorat.

Publicerad  2016-01-29 12:59 av  knet\mirarreb
1 2 3 4 5 < >